دیافراگم منجید دار

دیافراگم منجید دار:

دیافراگم منجید دار نوعی از دیافراگم لاستیکی است که دارای لایه های منجید در داخل خودش است.منجید به تقویت و افزایش استحکام و انعطاف دیافراگم کمک میکند.این لایه های منجید معمولا از موادی نظیر پلی استر،پنبه،کتان،الیاف-پلی آمید -نایلون تشکیل شده اند.سپس این لاه های مکنجید به یک پوسته از مواد انعطاف پذیر مانند لاستیک – سیلیکون- نئوپرنو.. پوشانده میشوند.انواع دیافراگم منجید دار و دیافراگم سیبلیکونی تولید میشود.دیافراگم PTFE لاستیکی منجید دار نیز با روکش PTFE نمونه ای دیگر از انواع دیافراگم های لاستیکی میباشد که در ابعاد مختلف قابل عرضه میباشد.

کاربرد دیافراگم منجید دار:

استفاده از لایه های منجید در دیافراگم ها باعث بهبود خواص کشسانی و افزایش عمر مفید دیافراگم میشود.این لایه ها میتواننددیافراگم را در مقابل فشار های بالا تغییرات دما و شرایط سخت محیطی مقاومت بیشتری بخشند.

در کاربرد های مختلف مانند صنایع خودرو سازی،صنایع نفت و گاز ،صنایع شیمیایی،پمپ ها،کمپرسور ها و تجهیزا ت صنعتی دیافراگم های منجید دار به عنوان جزئ مهمی برای جدا سازی فضا ها و انتقال فشار یا حرکت به کار میروند.

ساختار :

دایفراگم هایمنجید دار بافت فشرده ای دارند و این بافت در اواع مختلف دیافراگم ها متفاوت است . مقاومت این دیافراگم به دلیل کشش مداوم ان است و در صورتی که نتواند مقاومت خوبث در برابر این کشش داشته باشد امکان پارگی در آن وجود دارد . به همین دلیل ساختار دیافراگم های منجید دار را به گونه ای طراحی میکند که علاوه بر مقاومت بتواند نرمش مورد نیاز را داشته باشد .

در ساخت دیافراگم های منجید دار از انواع مختلفی مانند دولایه سه لایه مواد اولیه استفاده میکنند . در صورتی که میزان کششی که دیافراگم تحمل میکند بالا باشد لایه های تقویت کننده ای از پارچه برای آن استفاده میشود. هر کدام از پارچه ها از نظر استحکام کششی نسب به انواع دیگر متفاوت هستند . پارگی دیافراگم دربرابر فشار های مکرر زمانی اتفاق میوفتد که جنس نامرغوب این مواد باعث ایجاد اشکال در زمان استفاده آن شود.

دیافراگم منجیدد ار
دیافراگم منجیدد ار

دیافراگم لاسیکی منجید دار و دریچه ها و شیر های روکش دار:

در دیافراگم هایی که با مایعات شیمیایی ساینده ی شدید در تماس هستند اید از موادی بسیار مقاوم در بارب سایش استفاده بشود.همچنین نباید موادی که وارد واکنش شیمیایی با مایعات شود را در صنعت ساخت این ابزار اتخاب کرد.

برای تعیین یک فاصله مناسب برای نگهداری باید موارد زیر در نظر گرفته شود.

1-تاریخچه نگهداری

2-تاریخ سایش به دلیل سترون سازی مکرر

3-فرآیند های تمیز کردن

4_چرخه های مکرر تعویض

5-نوع مایعات نیز باید در نظر گرفته شود.

ذخیره سازی:

گاهی فاصله تعمییر و نگهداری به طور قطعی قابل ثبت نیستنند. گاهی هم دیافراگم فقط به علت عدم سفت شدن جایگزین شده است.

در این شرایط مفید است که دیافراگم ذخیره ای برای واکنش سریع داشته باشید ،اما باید در نظر گرفت که اجزای الاستومر دارای زمان ماندگاری معین و عمرمفیدهستند .

در مورد دیافراگم های روکش دار PTFE این مدت بین 1 تا 6 سال است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *